Kissé újragondolt bolognai spagetti
A múlt hétvégi pizzasütésből megmaradt fél üveg bazsalikomos paradicsomszósz a hűtőben pihent. Arra gondoltam, kipróbálom, hogy funkcionálna, mint bolognai szósz. A kevés plusz fűszerezést leszámítva egészen kiválóan megállta a helyét.
Az étolajat egy serpenyőben felforrósítom.
Ráteszem a darált húst,
és néha átforgatva először fehéredésig, majd addig pirítom, míg a lé alóla elfő.
Az olasz paradicsomszószt
a húsra öntöm.
A tésztát sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm.
(Ha valakit komolyabban érdekelne, a Lidl-ben gyakran látom ezeket az üveges szószokat :) )
Hozzávalók 3 főre
a raguhoz:
500 g darált pulykahús
1 ek. étolaj
fél üveg olasz bazsalikomos paradicsomszósz
fél pohár víz
1 mk. só
2 csipet bors
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint bazsalikom
a tésztához:
20 dkg spagetti tészta
víz
só
Az étolajat egy serpenyőben felforrósítom.
Ráteszem a darált húst,
és néha átforgatva először fehéredésig, majd addig pirítom, míg a lé alóla elfő.
Az olasz paradicsomszószt
a húsra öntöm.
Pici sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal kiegészítem a fűszerezést. Természetesen ez elhagyható, abszolút ízlés kérdése.
Pici vizet öntök rá.
Pici vizet öntök rá.
A tésztát sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm.
A bolognai ragut a spagettire halmozva, reszelt sajttal meghintve tálalom.