Kissé újragondolt bolognai spagetti

A múlt hétvégi pizzasütésből megmaradt fél üveg bazsalikomos paradicsomszósz a hűtőben pihent. Arra gondoltam, kipróbálom, hogy funkcionálna, mint bolognai szósz. A kevés plusz fűszerezést leszámítva egészen kiválóan megállta a helyét. 
(Ha valakit komolyabban érdekelne, a Lidl-ben gyakran látom ezeket az üveges szószokat :) )


Hozzávalók 3 főre
a raguhoz:
500 g darált pulykahús
1 ek. étolaj
fél üveg olasz bazsalikomos paradicsomszósz
fél pohár víz
1 mk. só
2 csipet bors
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint bazsalikom

a tésztához:
20 dkg spagetti tészta
víz






Az étolajat egy serpenyőben felforrósítom.






Ráteszem a darált húst,





és néha átforgatva először fehéredésig, majd addig pirítom, míg a lé alóla elfő.






Az olasz paradicsomszószt






a húsra öntöm.




Pici sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal kiegészítem a fűszerezést. Természetesen ez elhagyható, abszolút ízlés kérdése.
Pici vizet öntök rá.






A tésztát sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm.








A bolognai ragut a spagettire halmozva, reszelt sajttal meghintve tálalom.