Joghurtos-majonézes tonhalkrém

Sajnos nagyon kevés halfajtát eszek meg, de a tonhalat imádom. Ezúttal egy isteni krémet készítettem belőle, amihez csupán néhány összetevő szükséges, ebből kifolyólag egy-két perc alatt összedobható. Nem is húzom tovább az időt, itt a legegyszerűbb tonhalkrém recept, amivel valaha találkoztatok:


Hozzávalók:
140 g tonhal (konzerv, olaj nélkül)
2 ek. majonéz
2 ek. natúr joghurt
1 mk. mustár
1-2 csepp citromlé
1 csipet só
1 csipet bors





A tonhalról leöntöm az olajat, majd egy műanyag dobozba teszem. Természetesen bármilyen más tálban is elkészíthetitek, de ez a "legszagmentesebb" megoldás.






Sózom, borsozom.






Hozzáadom a mustárt,





majd a majonézt és a joghurtot is. 1-2 csepp citromlevet is csepegtetek rá.






Alaposan elkeverem.








Tulajdonképpen azonnal fogyasztható, de igazán tökéletessé néhány óra pihentetés után válik. Én este szoktam elkészíteni, elteszem a hűtőbe, és reggelire már ehetjük is.