Fűszeres, ropogós farfalle

Ez a nassolnivaló semmiképpen nem nevezhető egészségesnek, sem diétásnak, de az első darab elropogtatása után ez a tény már egyáltalán nem is fog érdekelni. Vigyázat, függőséget okoz!



Hozzávalók egy kis tálkányi mennyiséghez:
3 marék farfalle tészta
víz+só a tészta főzéséhez
étolaj a sütéshez
tetszés szerinti fűszer







A tésztát sós vízben puhára főzöm.






Leszűröm, majd papírtörlővel leitatom róla a vizet.
Egyáltalán ne maradjon nedves, mert fröcsögni fog az olaj!





Az étolajat felforrósítom, majd közepes láng felett a tésztákat aranybarnára sütöm.





Az olajból kivéve ismét papírtörlőre szedem. Elsőre ijesztő, hogy össze vannak ragadva a masnik, de semmi vész.



Így, forrón, összeragadt állapotban megszórom fűszerkeverékkel, (én kebab fűszerkeveréket használtam) mind a két oldalt. Ekkorra már hűlt annyit, hogy kézzel könnyen szét tudom őket szedni.
Nem muszáj fűszerezni, a tészta a főzés során magába szívott annyi sót, hogy önmagában is nagyon finom.





Fogyaszthatjátok bármilyen mártogatóssal, de szerintem önmagában, vagy így, fűszerezve a legszuperebb.