Édes bazsalikomos paradicsomleves
Ez a recept igazi kincs lehet, amikor az ember egy hűvös napon valami testet-lelket melengető finomságra vágyik. A bazsalikom és a paradicsom párosa már sokszor bizonyított, ez esetben sincs ez másként.
Elkészítése felettébb egyszerű, csak ajánlani tudom mindenkinek!
Hozzávalók 2 főre:
140 g sűrített paradicsom
3 ek. étolaj
2 csapott ek. finomliszt
1 l víz
1 tk. fűszerpaprika
2 ek. barna cukor
1 tk. bazsalikom
1 csipet só
A sűrített paradicsomot
körülbelül 4 dl vízzel elkeverem.
Az olajat felhevítem,
ráteszem a lisztet,
és kézi habverővel állandóan keverve csomómentes, világosbarna rántást készítek.
Lehúzom a tűzről, belekeverem a fűszerpaprikát.
Továbbra is folyton keverve, két részletben hozzáadom a paradicsomos keveréket, majd még 6 dl vizet, valamint egy csipet sót.
Beleszórom a cukrot,
és a bazsalikomot. Megvárom, míg felforr,
Elkészítése felettébb egyszerű, csak ajánlani tudom mindenkinek!
Hozzávalók 2 főre:
140 g sűrített paradicsom
3 ek. étolaj
2 csapott ek. finomliszt
1 l víz
1 tk. fűszerpaprika
2 ek. barna cukor
1 tk. bazsalikom
1 csipet só
A sűrített paradicsomot
körülbelül 4 dl vízzel elkeverem.
Az olajat felhevítem,
ráteszem a lisztet,
és kézi habverővel állandóan keverve csomómentes, világosbarna rántást készítek.
Lehúzom a tűzről, belekeverem a fűszerpaprikát.
Továbbra is folyton keverve, két részletben hozzáadom a paradicsomos keveréket, majd még 6 dl vizet, valamint egy csipet sót.
Beleszórom a cukrot,
és a bazsalikomot. Megvárom, míg felforr,
majd ezután forrón tálalom. Díszítésként meghinthetjük még egy kevés morzsolt bazsalikommal, vagy tehetünk rá friss bazsalikomlevelet, esetleg megszórhatjuk reszelt sajttal.