Vegyes zöldségágyon sült csirkecombok

Sajnos nagyon ritkán jut eszembe, hogy húsétel mellé zöldségköretet készítsek, ezért ezúttal elhatároztam, hogy a múlt héten főzött zöldséglevesben fel nem használt sárgarépára, zellerre és társaira fektetve sütöm meg a csirkecombokat. Picit már fonnyadtak, nem olyan mutatósak, de ehhez az ételhez a legtökéletesebbek.


Hozzávalók 2 főre:
2 db teljes csirkecomb
3 db nagyobb sárgarépa
3  db petrezselyemgyökér
fél db zeller
3 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
fél db cukkini

ételízesítő


 
 


A zöldségeket meghámozom, megmosom, nagyobb darabokra vágom.


 
 



 
Egy tűzálló tálat (jénait) kikenek olívaolajjal, beleteszem a zöldségdarabokat. Sóval, ételízesítővel megszórom ízlés szerint, meglocsolom olívaolajjal, majd kézzel jól összeforgatom őket.



 
 

 

A csirkecombokat megmosom, megtisztítom, mindkét oldalukat sózom, meghintem ezeket is ételízesítővel,




 

majd a zöldségágyra fektetem őket.
A jénai tálat alufóliával letakarom, majd 200 fokra előmelegített sütőbe teszem. 40 percig sütöm így, addigra a csirke is, és a zöldségek is félig megpuhulnak.
A 40 perc letelte után kiveszem a sütőből a tálat, eltávolítom az alufóliát. A keletkezett lével néhányszor meglocsolom a combokat, majd már fólia nélkül, további 40 percre visszatolom a sütőbe.

 


  
Miután elkészült, azonnal tálalhatjuk.