Lilahagymás burgonyabundában sült csirkemell quinoa-val

Az alaprecepttel a "...konyhán innen - kerten túl..." oldalon találkoztam (link a lap alján), első gondolatom az volt, másnapra ezt el kell készítenem. Akkor így is tettem, őszintén mondom, soha ilyen finomat még nem ettem. Ez az étel  lett onnantól kezdve az abszolút kedvencem.
Az eredeti recepten némileg módosítva, íme az elkészítési mód:



Hozzávalók 2 főre
a húshoz:
30 dkg csirkemell
2 ek. olívaolaj
2 csipet só
2 csipet bors

a burgonyabundához:
500 g főtt burgonya
15 dkg liszt
1 közepes fej lilahagyma
1 ek. libazsír
ízlés szerint só

a quinoa-hoz:
1 ek. olívaolaj
1 közepes vöröshagyma
100 g átmosott quinoa
1 tyúkhúsleves kocka
5 dl víz
ízlés szerint só






Mindenekelőtt a csirkemellet megtisztítom, megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet.











Egy éles kés segítségével hosszában kettévágom.










Az így kapott négy szelet hús mindkét oldalát enyhén sózom, borsozom.











Felhevítem az olívaolajat, 










majd a szeletek mindkét oldalát fehéredésig elősütöm.











Kiveszem őket a serpenyőből, félreteszem.











Felforrósítom a libazsírt egy kisméretű lábasban.











A lilahagymát megtisztítom, kis kockákra aprítom, majd a felhevült zsírra teszem.









Kis lángon üvegesre pirítom, majd ezt is félreteszem hűlni.










A burgonyát meghámozom, megmosom, felkockázom. Sós vízben puhára főzöm.










Krumplinyomón átnyomom, majd langyosra hűtöm.









A bunda összes hozzávalóját, a zsíros hagymát, a lisztet, a krumplit egy mélyebb tálba teszem, ha szükséges, még picit sózom.










Tészta állagúra gyúrom a kezemmel.










Kivajazok egy tepsit, vagy kibélelem sütőpapírral.









Mivel négy szelet húsom van, a tésztát négy részre osztom. Egyesével golyót formálok belőle, a tenyeremben szétlapítom valamennyivel nagyobb méretűre, mint amekkora a hússzelet. Ráteszem a csirkemellet,






majd minden oldalát behajtom, összenyomkodom, hogy mindenhol fedje a bunda a húst.










A kivajazott tepsire sorakoztatom őket, mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot terítek.
185 fokon 30 percig sütöm őket.










A quinoa-hoz az olívaolajat felmelegítem.











A vöröshagymát megtisztítom, kockákra vágom, majd az olajon pirítani kezdem.









Amikor a hagyma szinte üvegesre pirult, ráteszem az átmosott quinoa-t. Az átmosás mindenképpen szükséges, különben ehetetlenül keserű lesz az íze.









Néhányszor átkeverem, majd felöntöm a vízzel, amibe beledobok egy tyúkhúsleves kockát.
Időnként megkeverve, közepes lángon, 25 percig főzöm.





Amikor azt tapasztalom, hogy a kis szemcsék "kidurrantak", már gyakorlatilag készen vagyok, nincs más hátra, mint elforralni róla a felesleges vizet. Az utolsó 5 percben keverjük folyamatosan, mert hamar leég! Ha szükséges, enyhén megsózom.
Nagyon könnyű dolgunk van a quinoa-val, ugyanis bármeddig főzzük is, nem tudjuk szétfőzni :). 





Mindenkinek tiszta szívemből ajánlom ezt az ételt, nem lőhettek vele bakot! 



Az eredeti receptet itt találjátok:
http://konyhaninnenkertentul.blogspot.cz/2016/12/csirkemell-hagymas-burgonyabundaban.html
Javaslom, hogy nézzetek szét az oldalon, tengernyi finomsággal találkozhattok!