Fűszeres, sült zellerhasábok

Bevallom, még mindig a karácsony előtti súlyunk visszanyerésén dolgozunk. Hiába, túl sokat voltunk "szülőközelben" decemberben, ráadásul Anyáink túl jól főznek :). Ebből kifolyólag a chipseket, snackeket, csokikat, és egyéb ropogtatnivalókat határozatlan és ismeretlen időre nyugdíjaztattuk, de időnként nagyon hiányoznak. Innen az ötlet, hogy lehetne az a ropogtatnivaló nagyjából egészséges és diétás, süthetnék például zellert. Nem bántam meg, sőt!



Hozzávalók 2 főre:
1 gigaméretű zeller
3-4 ek. olívaolaj
2 tk. fűszerpaprika
2-3 csipet bors
2-3 csipet só
1 tk. fokhagyma granulátum





A zellert meghámozom, hasábokra vágom. Ujjakra vigyázni :)!









Egy mélyebb tálba szedem őket.
Az olajat, fűszerpaprikát, sót, borsot, fokhagyma granulátumot egy kis tálban elkeverem, majd a zöldségre öntöm.



Két kézzel jó alaposan átforgatom, hogy mindenhol érje őket a fűszeres olaj.







Ezután a csíkokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom. Még egy kevés olívaolajjal meglocsolom őket.
230 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sülnek. Én az utolsó 5 percre levettem a hőfokot 200 fokra, és grillfokozatra állítottam a sütőt, így még ropogósabbak lettek a hasábok.




Fogyaszthatjuk bármilyen mártogatóssal, majonézzel, vagy önmagában, ahogy tetszik. Én az utóbbira szavazok.