D. & G. csirke fajitasa
Egész héten vártam ezt a napot, ma pedig az ebédidőt, hogy végre elkészíthessük a mi fajitasunkat, ezért végre-valahára késő délelőtt elfoglaltuk a konyhát. Valószínűleg a mexikóiak jól kinevetnének minket a receptünk miatt, de mi így szeretjük. Elronthatatlan, remek és gyors ebéd, de akár egy buli alkalmával is előrukkolhatunk vele, a vendégek is imádni fogják.
Hozzávalók 2 főre:
30-40 dkg csirkehús
tortilla lapok
fajitas fűszerkeverék
kaliforniai paprika
vöröshagyma
tejföl
sajt
jégsaláta
olívaolaj
só
Egy néhány nappal ezelőtti hússütésből megmaradt 3 szelet combfilé és 1 teljes comb, amiket akkor sóval és borssal fűszerezve készítettem, ezeket használtuk most fel a fajitashoz.
A húst csíkokra vágtuk.
Ha nyers csirkehússal dolgozol, az eljárás változatlan, vágd fel nem túl vékony csíkokra!
Egy magas falú serpenyőben, mi most wokban, olívaolajat hevítettünk, rátettük a húsokat, valamint jó sok fajitas fűszert. Sózni nem kellett, az korábban már megtörtént. Bő 10 percig sütöttük, időnként megkeverve.
Nyers csirke esetén enyhén sózd, és fehéredésig pirítsd! A további műveleti sor ugyanaz, mint a sültnél.
Három különböző színű paprikát használtunk, a végeredmény így lesz tökéletes, hiszen nemcsak kinézetükben, de picit ízükben is eltérnek, így gazdagítják az ételt.
Mindháromnak körülbelül a negyedét használtuk fel, ennél többre nincs szükség 2 főre, felcsíkoztuk.
A már az olajon sercegő csirkére tettük őket.
Gyors összeforgatás után egy fedővel letakartuk, 10 percig hagytuk párolódni. A húsra isteni kéreg pirult, a paprika pedig kívül megpuhult, de belül még roppanós maradt.
Amikor a hússal megvoltunk, egy kis doboz tejfölt pici sóval elkevertünk, lereszeltük a sajtot. A jégsalátát vékony sávokra, a vöröshagymát kockákra vágtuk.
Egy tányérra alufóliát tettünk, hogy könnyebb legyen majd "csomagolni" a fajitast, de ez a lépés elhagyható. A fóliára helyeztük a palacsintasütőben kissé átforrósított tortilla lapot,
majd erre halmoztunk a fűszeres csirkéből, a tejfölből, a hagymából, a salátából, végül a sajtból. Még gazdagíthatjuk az ízvilágot savanyított jalapeno karikákkal, esetleg guacamoléval, ez abszolút ízlés kérdése.
Hasznos tipp: bármennyire vágysz rá, hogy jól teletömd a tortilla tekercset, nem szabad, mert nem fogod tudni összehajtani :).
Innen már nem maradt más hátra, mint a zárás. Először az alját hajtottuk fel, hogy ne folyjon ki a szaft, majd a két oldalát középre. Itt tett jó szolgálatot az alufólia, amibe könnyen be tudtuk tekerni, ezáltal nem nyílt szét.
Első randin semmi esetre sem, egyébként nagy mennyiségű szalvétával
érdemes tálalni :)
Hozzávalók 2 főre:
30-40 dkg csirkehús
tortilla lapok
fajitas fűszerkeverék
kaliforniai paprika
vöröshagyma
tejföl
sajt
jégsaláta
olívaolaj
só
Egy néhány nappal ezelőtti hússütésből megmaradt 3 szelet combfilé és 1 teljes comb, amiket akkor sóval és borssal fűszerezve készítettem, ezeket használtuk most fel a fajitashoz.
A húst csíkokra vágtuk.
Ha nyers csirkehússal dolgozol, az eljárás változatlan, vágd fel nem túl vékony csíkokra!
Egy magas falú serpenyőben, mi most wokban, olívaolajat hevítettünk, rátettük a húsokat, valamint jó sok fajitas fűszert. Sózni nem kellett, az korábban már megtörtént. Bő 10 percig sütöttük, időnként megkeverve.
Nyers csirke esetén enyhén sózd, és fehéredésig pirítsd! A további műveleti sor ugyanaz, mint a sültnél.
Három különböző színű paprikát használtunk, a végeredmény így lesz tökéletes, hiszen nemcsak kinézetükben, de picit ízükben is eltérnek, így gazdagítják az ételt.
Mindháromnak körülbelül a negyedét használtuk fel, ennél többre nincs szükség 2 főre, felcsíkoztuk.
A már az olajon sercegő csirkére tettük őket.
Gyors összeforgatás után egy fedővel letakartuk, 10 percig hagytuk párolódni. A húsra isteni kéreg pirult, a paprika pedig kívül megpuhult, de belül még roppanós maradt.
Amikor a hússal megvoltunk, egy kis doboz tejfölt pici sóval elkevertünk, lereszeltük a sajtot. A jégsalátát vékony sávokra, a vöröshagymát kockákra vágtuk.
Egy tányérra alufóliát tettünk, hogy könnyebb legyen majd "csomagolni" a fajitast, de ez a lépés elhagyható. A fóliára helyeztük a palacsintasütőben kissé átforrósított tortilla lapot,
majd erre halmoztunk a fűszeres csirkéből, a tejfölből, a hagymából, a salátából, végül a sajtból. Még gazdagíthatjuk az ízvilágot savanyított jalapeno karikákkal, esetleg guacamoléval, ez abszolút ízlés kérdése.
Hasznos tipp: bármennyire vágysz rá, hogy jól teletömd a tortilla tekercset, nem szabad, mert nem fogod tudni összehajtani :).
Innen már nem maradt más hátra, mint a zárás. Először az alját hajtottuk fel, hogy ne folyjon ki a szaft, majd a két oldalát középre. Itt tett jó szolgálatot az alufólia, amibe könnyen be tudtuk tekerni, ezáltal nem nyílt szét.
Első randin semmi esetre sem, egyébként nagy mennyiségű szalvétával
érdemes tálalni :)